Website B2B

Business 2 Business Website

3 tips die helpen tegen eczeem

Eczeem is in principe nooit leuk. Vooral omdat het enorm kan jeuken. Daarnaast zijn er heel veel mensen die zich schamen voor hun acne. Oftewel: je wilt het gewoon zo snel mogelijk weg hebben! Doorgaans is het toch erg moeilijk om dit te laten lukken. Natuurlijk is de acne bij de een erger dan bij de ander. Daarom voor jou een aantal tips die kunnen helpen tegen eczeem!

1. Zorg dat je goed hydrateert

Als je eczeem hebt, is je huid op die plekken waarschijnlijk droog. Dat is ook waar de kwetsbaarheid vandaan komt. Je moet er dus voor zorgen dat de huid niet nog droger wordt.

Zorg ervoor dat je niet zolang douchen. En als je gaat douchen, kies voor koud of lauw water. Contact met heet water doet namelijk niet veel goeds voor je huid.

2. Krabben is een boosdoener

Ik weet het, het is moeilijk. Wanneer je jeuk hebt, wil je gewoon krabben. Maar het is echt af te raden om te krabben, als je eczeem hebt. Dit maakt het namelijk alleen maar erger. Het gevolg hiervan is namelijk dat je veel sneller infecties krijgt. Daarom moet je de jeuk verminderen. Zo zou je bijvoorbeeld iets kouds uit de vriezer erop kunnen leggen. Toch is bewezen dat eczeem crème nog effectiever is. Vraag dit dus bij de huisarts aan.

3. Gebruik niets anders dan neutrale crèmes

Als je last hebt van eczeem is het aan te raden dat je neutrale crèmes gebruikt. En als je ze gebruikt, doe dit dan dagelijks. Dit zal je namelijk heel erg helpen om onder andere niet te krabben. Vermijd ten alle tijden geparfumeerde crèmes! Dit irriteert de huid namelijk en dit is iets wat je absoluut niet wilt hebben. Dus kies voor een neutrale eczeem creme. Dit levert alleen maar voordelen op.