Website B2B

Business 2 Business Website

3 tips voor het doen van je administratie

Vind jij het doen van je administratie ook altijd het minst leuke klusje? Stel je het iedere keer weer uit, waardoor de klus steeds groter wordt en je er nog minder zin in hebt? In dit artikel geef ik je wat tips om het doen van je administratie leuker en draaglijker te maken. Probeer ze gerust eens uit en je zult zien dat het echt zo erg nog niet is. 

Plan tijd in voor je administratie

Administratie is vaak niet het allerleukste klusje van je eigen onderneming. Toch is het erg belangrijk om het goed bij te houden. Zo voorkom je dat je het later weer op je bordje krijgt. De eerste en misschien wel belangrijkste tip die ik kan geven is: plan een moment in waarop je wekelijks (of maandelijks) je administratie doet. Nog belangrijker, hou je hier ook aan en maak het een vast ritueel. Je hoeft echt niet gelijk een hele dag hiervoor uit te trekken. Je kunt bijvoorbeeld ook iedere week een uurtje aan je administratie werken en de rest van de week focus leggen op je andere doelen.

Hou het netjes

Om te voorkomen dat je belangrijke papieren of documenten kwijt raakt is het erg belangrijk om je administratie netjes en geordend te houden. Zit het kantoor van jouw onderneming bijvoorbeeld in Hoogeveen en doe je daar ook altijd je administratie? Zorg er dan voor dat alle documenten voor je administratie in Hoogeveen liggen en niet bij jou thuis. Daarnaast is het belangrijk om het overzicht niet te verliezen. Dit kun je doen door alles netjes te ordenen. Rekeningen bij rekeningen enzovoort. Wanneer je wekelijkse (of maandelijkse) moment van administratie is begonnen, is het belangrijk dat je dit voor jezelf ook makkelijker maakt. Maak een to do lijstje en probeer je daaraan te houden.

Beloon jezelf  

De laatste tip die ik je kan geven over het doen van je administratie is om jezelf achteraf te belonen. Dit geldt eigenlijk voor iedere klus waar je tegenop kijkt. Door er een beloning aan te hangen, wordt de klus automatisch minder erg. Je weet namelijk wat je ervoor terugkrijgt. De beloning hoeft echt niet iets heel groots te zijn. Verwen jezelf bijvoorbeeld op de dag dat je je administratie doet met een lekkere lunch. Ben je een echte zoetekauw, zeg dan tegen jezelf dat je na iedere afgeronde to do een snoepje mag. Voor de één werkt een beloning als tegenprestatie beter dan voor de ander, maar je kunt het altijd proberen.