Website B2B

Business 2 Business Website

Ripple kan de toekomst veranderen

Ripple is een betaal protocol voor financiële instellingen zoals banken, om internationale transacties sneller en voordeliger te kunnen bevestigen. In tegenstelling tot (bijna) alle andere cryptocurrency, is XRP (de Ripple cryptovaluta) een gecentraliseerde valuta

De organisatie Ripple onderscheidt zich van veel andere blockchain startups, door enterprise blockchain technologie live in te zetten om betalingsverkeer bij grote banken en kredietverstrekkers. Onder andere Santander, BBVA, Reise Bank, Bank of America en UniCredit maken gebruik van de Ripple technologie, en de verwachting is dat steeds meer banken hiervan gebruik zullen gaan maken.

Wanneer men momenteel geld overmaakt naar een buitenlandse bankrekening, is deze transactie vaak niet simpelweg tussen Bank A en Bank B. Zeker niet wanneer bijvoorbeeld een bedrag in euro’s wordt overgemaakt, maar in dollars of ponden moet worden gestort. Om een dergelijke transactie te kunnen laten slagen, maken banken gebruik van onder andere nostro accounts en vostro accounts: dit zijn bankrekeningen bij een andere bank in de lokale valuta.

Bijvoorbeeld: Rabobank zou een rekening in US dollars bij de Bank of America moeten hebben (nostro) en viceversa (vostro), zodat beide banken de transactie op hetzelfde moment correct kunnen wegboeken. Hiervoor wordt ook wel gebruik gemaakt van SWIFT: een financieel netwerk voor internationale betalingen.

Investeren en handelen in Ripple

Bij Bitvavo heb je momenteel de mogelijkheid om meer dan 10 verschillende cryptocurrencies makkelijk aan te schaffen door veilig te betalen met iDEAL. Hieronder zie je alle beschikbare cryptomunten die aangeboden worden bij Bitvavo.

Het is mogelijk om met euro’s, Bitcoin of Litecoin naar Bitvavo over te maken. Je kunt euro’s storten via iDEAL of door een bankoverschrijving, wat maximaal 1 werkdag duurt. Bij Bitvavo is het altijd mogelijk om je gekochte crypto om te ruilen of te verkopen voor euro’s of andere currency.