Website B2B

Business 2 Business Website

B2B webshop

Er zijn veel manieren om een online winkel op te bouwen. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een WordPress omgeving met hierin een E-commerce plugin verwerkt. Wanneer u en uw onderneming meer aanpasbaarheid en functionaliteit vereist, kan het lonen om een kijkje te nemen in de wereld van Magento 2. De Magento webwinkel kan worden gezien als één van de beste E-commerce plugins op dit moment. Hier zijn meerdere redenen voor. In deze blog gaan we dieper in op de functies die Magento 2 als plugin biedt en waarom deze functies uw shopleven als winkel eigenaar verbeterd, maar óók de klanten ervaring tot een nieuwe niveau brengt.

Functionaliteit

Magento 2 richt zich volledig op de gebruikerservaring. Deze ervaring gaat natuurlijk twee kanten op. Er is de kant van de winkel eigenaar en die van de klant. Bij de winkel eigenaar moet het in elkaar zetten van de winkel zo vloeiend mogelijk gaan. Bij de klant moet de gebruikerservaring zo goed mogelijk zijn. Op deze manier wordt de klant aan de winkel gebonden en komt de klant vaker terug. Dit fenomeen staat bekend onder het simpele woord klantenbinding. Er zijn een aantal belangrijke redenen om gebruik te maken van Magento 2. Voor de al bestaande gebruikers van het platform Magento is een grote reden dat de support van Magento 1 is gesopt. Dit betekent dat de focus van het bedrijf achter de magento webshop volledig op Magento 2 gericht kan worden. Ook biedt M2 (Magento 2 afgekort) een volledige ondersteuning van responsive webdesign. Dit betekent dat er veel verschillende thema’s gebuikt kunnen worden die de winkel eigenaar in staat stelt een grote hoeveelheid persoonlijkheid in het ontwerp te stoppen.

CCS

De CCS preprocessing functie is zeer geschikt voor het versnellen van front-end ontwikkeling. Ook dit is een nieuwe feature die is toegevoegd aan M2. De grote hoeveelheid aan variatie in thema’s betekent dat er ook ingewikkelde thema’s tussen zitten. De CCS preprocessing maakt het uitbreiden en onderhouden van een stuk makkelijker. Als u geen fan bent van CCS preprocessing is het ook mogelijk om gebruik te maken van Compass of Sass. Al deze verbeteringen in zowel de front-end sectie als de back-end sectie van M2 zorgen voor hoge gebruiksvriendelijkheid. Dit betekent dat u minder tijd kwijt bent aan het in elkaar zetten van uw b2b webshop. Als u nog niet zeker weet of M2 iets voor u is kunt u altijd proberen de hulp van een kennis in te schakelen.