Website B2B

Business 2 Business Website

BTL Advies, voor het ontwerp van de speeltuin die uitdaagt en veilig is

Het ontwerp speeltuin draait om kinderspel. Hoe wordt een kind uitgedaagd te ontdekken en te ontwikkelen in een omgeving die tegelijk ook veilig is? Want buiten spelen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Verder zorgt buiten zijn dat kinderen gezonder worden en blijven. In een verstedelijkt en dichtbevolkte land is het een uitdaging om leuke en veilig speelplekken te creëren. Kinderen kunnen overal spelen, maar moeten wel de ruimte krijgen. BTL helpt als adviseur en groene aannemer deze ruimte te creëren met het ontwerp van speeltuinen. 

BTL Advies voor ontwerp van, analyse van en advies over speelruimte

BTL Advies kan de speeltuin ontwerpen die kinderen uitdaagt, maar waar kinderen ook veilig zijn. Het is een speeltuin die ook voor ieder kind toegankelijk is, een speeltuin die past binnen bestemmingplannen en ontwikkelingen van een gemeente of wijk. Groen staat hierbij voorop. Voor BTL Advies is de natuur de meest ideale omgeving om te spelen en te ontwikkelen. Het werken met de mogelijkheden die de natuur biedt, is daarom de drijfveer en het uitgangspunt. 

Naast het ontwerp van speelplekken in een wijk kan BTL ook groene schoolpleinen ontwerpen. Hierdoor wordt een schoolplein omgevormd naar een groen speellokaal, wat ook leerkrachten uitnodigt om het schoolplein als buitenlokaal te gebruiken. BTL kan meedenken over de speelkansen die in een wijk ontwikkeld kunnen worden. Hiervoor kan de zogenaamde speelkansenkaart voor een wijk, dorp of stad worden gemaakt. Zo is in een oogopslag duidelijk waar de kansen liggen en de knelpunten. Op deze manier kan BTL adviseren in het opstellen van een speelruimte bestemmingsplan.