Website B2B

Business 2 Business Website

De andere kant van entrepreneur zijn

incassobureau inschakelen

Het is de afgelopen jaren ontzettend een buzzwoord geworden, entrepreneur. Tegenwoordig wil iedereen een entrepreneur zijn. Dit is natuurlijk logisch want er horen veel positieve aspecten bij het oprichten van een eigen bedrijf. De redenen dat heel veel mensen het een aantrekkelijk idee vinden zijn bijvoorbeeld de vrijheid die het geeft, werken waar je wilt aan iets waar je passie voor hebt, geen baas hebben en natuurlijk de mogelijkheid om heel veel te verdienen. Maar er is een andere kant van het entrepreneur schap. En het is mogelijk niet voor iedereen de beste optie. We willen met dit artikel niemand weerhouden van het beginnen van een eigen bedrijf. Maar we willen wel laten zien wat er allemaal bij komt kijken.

De klant is de baas

‘De klant is koning’. Iets wat veel mensen leuk lijkt aan het beginnen van een eigen bedrijf is het feit dat je geen baas hebt. Maar wanneer je een eigen bedrijf hebt zijn er nog steeds veel mensen bij wie je verantwoordelijkheid moet afdragen. Zo zul je natuurlijk te maken krijgen met klanten die je tevreden moet houden. De klant is dus eigenlijk je baas. En hoe goed je ook je best doet aan je service of product, er zullen altijd lastige en ontevreden klanten zijn Daarnaast kun je ook te maken krijgen met klanten die weigeren of niet kunnen betalen. In dat geval zul je mogelijk een incassobureau inschakelen.

Risico

Wanneer je een eigen bedrijf begint hoop je natuurlijk dat je fantastisch succesvol zult worden en heel veel winst gaat maken. Maar aan het beginnen van een eigen bedrijf hangen natuurlijk ook risico’s. Als het bedrijf niet succesvol is kun je verlies lijden. Zeker in de beginjaren van het eigen bedrijf zul je daarom heel hard moeten werken om te zorgen dat je een stabiele winst kunt opbouwen.

Geen vaste uren

Wanneer je gewoon een baan hebt zul precies weten wanneer je aan het werk bent en wanneer je vrije tijd hebt. Je zult meestal rond vijf of zes uur doordeweeks klaar zijn met werken en naar huis gaan. Maar wanneer je een eigen bedrijf hebt zul je waarschijnlijk het gevoel hebben altijd te moeten werken. Er is namelijk altijd meer te doen. Zeker in de eerste periode dat je het bedrijf begint zul je ontzettend veel werken en altijd paraat moeten staan om problemen op te lossen. Het beginnen van een eigen bedrijf heeft dus veel beloningen maar tegelijkertijd zul je ook veel stress moeten doorstaan.