Website B2B

Business 2 Business Website

De belangrijkste voordelen van het WordPress CMS

Nagenoeg iedereen die van plan is om een eigen website of weblog te maken zal wel al eens hebben gekeken in de richting van het WordPress CMS. Het spreekt namelijk voor zich dat het merendeel van de mensen en bedrijven niet meteen over het budget beschikken om een systeem volledig van de grond af aan te laten bouwen. De komst van WordPress heeft ervoor gezorgd dat dit in de praktijk ook helemaal niet langer nodig is, integendeel. Dit content management systeem beschikt in de basis over alles wat je hart als webmaster maar verlangt. Is er toch een bepaalde functionaliteit die nog niet wordt ondersteund? Dan valt deze doorgaans perfect toe te voegen door middel van een plugin. Ben jij ook benieuwd naar wat de voordelen van WordPress nu precies allemaal zijn? Ontdek ze snel hier op deze pagina!

  1. 1.) WordPress is helemaal gratis

Het eerste belangrijk voordeel dat is verbonden aan WordPress heeft natuurlijk betrekking tot het financiële aspect. Op het ogenblik dat je ervoor zou kiezen om een websitesysteem volledig van nul af aan te laten bouwen zou je kunnen vaststellen dat hier een werkelijk gigantisch budget voor is vereist. Deze investering kan je voorkomen door gebruik te maken van WordPress. In de basis is dit content management systeem namelijk helemaal gratis. Wel dien je er rekening mee te houden dat ervoor bepaalde plugins een bijdrage wordt gevraagd. Vaak beschikken plugins zowel over een gratis als over een betalende versie. Van welke versie jij uiteindelijk gebruik zal gaan maken is uiteraard volledig aan jou. Let wel, voor het laten ontwikkelen van een WordPress template op maat worden er uiteraard wel steeds bepaalde kosten in rekening gebracht. Een gratis, standaard template voor WordPress kan wel een alternatief zijn voor mensen die echt helemaal over geen budget beschikken. 

  1. 2.) WordPress is ongelofelijk uitgebreid

Heel wat gratis content management systemen die door de jaren heen op de markt zijn verschenen zijn een stille dood gestorven. Dat heeft alles te maken met één concreet punt, namelijk het feit dat ze allemaal veel te beperkt waren. Op dit vlak scoort WordPress echter uitstekende punten. In de basis is WordPress namelijk reeds een uitermate compleet systeem welke bovendien ook nog eens naar wens verder kan worden uitgebreid. Heb je een vraag tijdens het gebruik van WordPress? Dan kan je deze altijd stellen aan de zeer actieve community. Het mag dan ook duidelijk zijn, voor het opzetten van een nieuwe website is het altijd de moeite waard om WordPress op z’n minst even te overwegen!

  1. 3.) Geschikt voor websites en webwinkels

WordPress is in eerste instantie ontwikkeld als platform voor het opzetten van een weblog. Door de jaren heen is daar echter verandering in gekomen. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om een weblog op te zetten op basis van WordPress, maar ook een gewone website behoort tot de mogelijkheden. Wat veel mensen ook niet weten is dat WordPress zelfs kan worden gebruikt als basis voor het opzetten van een gratis webwinkel. Door gebruik te maken van de Woocommerce uitbreiding zorg je er namelijk voor dat je in een mum van tijd over een zeer complete webwinkel beschikt zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn!

Échtonline bouwt doeltreffende websites, zorgt dat ze vindbaar zijn in Google en verzorgt de  hosting en het onderhoud.