Website B2B

Business 2 Business Website

Drie manieren om milieuvriendelijker te worden

Tegenwoordig is milieuvriendelijk zijn heel hip. Maar daarnaast is het ook heel belangrijk! Als we onze wereld waarop wij leven willen behouden zoals hij is, inclusief alle mooie natuur dat hij te bieden heeft, dan moeten we onze gewoonten gaan aanpassen. Toch is dat voor veel mensen niet makkelijk. Het heten namelijk niet voor niets ‘gewoonten’: je bent eraan gewend! Gelukkig heb ik hier voor jullie een aantal tips hoe je op een makkelijke manier je leven iets milieuvriendelijker kunt maken. Zodat jij toch kan bijdragen aan de wereld, maar op een makkelijke manier 😉

Tip 1: afval scheiden

Allereerst is de makkelijkste manier om te beginnen met milieuvriendelijk worden door je afval te scheiden. Dit is zo makkelijk en echt een kleine moeite. Het handigste is als je prullenbakken hebt voor zowel plastic als een restafvalcontainer. Daarnaast kan je nog papier scheiden, maar dit kan je ook in bijvoorbeeld een leuke, decoratieve kist doen. Dat staat wat mooier en dan hoef je niet nóg een prullenbak in je huis te hebben. Ook kan je prullenbakken in kastjes doen als je niet wil dat je ze ziet of bang bent dat de geur snel verspreid. Tot slot is het belangrijk om de speciale plasticzakken te halen waarin je het plastic kan scheiden. Deze kan je (voor zover ik weet) altijd gratis bij de gemeente ophalen. 

Tip 2: herbruikbare producten

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om producten te kopen die herbruikbaar zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een herbruikbare koffiebeker kopen. Bij de meeste koffietenten hebben ze al papieren/kartonnen koffiebekers wat al beter is voor het milieu natuurlijk. Maar het beste is natuurlijk als er helemaal geen afval bij komt kijken. Kies wel voor een model die goed tegen de vaatwasser kan, want als je hem steeds moet afwassen ga je hem toch niet gebruiken. Daarnaast zijn er talloze andere herbruikbare producten. Als je even googled kan je kijken welke het beste bij jou passen. Er bestaan zelfs herbruikbare koffiecupjes!

Tip 3: minder plastic

Tot slot is het heel belangrijk dat er minder plastic in de wereld komt. Het is al een hele goede stap dat ze bij winkels geen plastic tasjes meer meegeven of dat je hiervoor moet betalen. Maar alsnog wordt er enorm veel plastic gebruikt en verbruikt. Dit moet dus fors omlaag. Jij kan hieraan bijdragen door bijvoorbeeld met je boodschappen te zorgen dat je zelf een boodschappentas (het liefst niet van plastic) meeneemt. Dan hoef je niet weer eentje te kopen. En ook voor je groenten kan je zakjes kopen in plaats van de plastic zakjes in de winkel te gebruiken. Allemaal kleine, simpele dingen die wel veel uitmaken!