Website B2B

Business 2 Business Website

Een eigen onderneming!

Een onderneming hebben is één ding, maar het uitvoeren van alle taken is het andere. Ik ben vorig jaar een onderneming gestart in sieraden. Ik maak ze zelf en doe daarnaast ook alle logistiek, marketing en sales. Het is best veel om al die taken op je te nemen, maar ook super leerzaam. Ik ben de onderneming gestart vanuit mijn opleiding: ondernemerschap en retailmanagement. Ik werd zo gemotiveerd om zelf iets te beginnen.

Een pand

Ik ben nu een jaar in business en het loopt zo ontzettend goed, dat ik niet meer vanuit mijn slaapkamer de sieraden kan maken en opsturen. Daarom heb ik besloten om voor een pand te gaan kijken. Een leuk kantoor van ongeveer 25 vierkante meter. Dat voldoet aan mijn eisen. Het liefst ook een beetje in de buurt van mijn woonplaats in Den Bosch.

Na een aantal bezichtigingen had ik mijn favoriet uitgekozen en kon ik de volgende maand al de sleutel krijgen. Ideaal! Ik kan nu nog veel meer verzenddozen kopen. Ik gebruik nu kleine kartonnen zakjes, maar een doosje vind ik persoonlijk fijner. Ik kan zo gemakkelijk mijn eigen ontwerpstickers erop plakken, voor die extra persoonlijke klantervaring.

Sieraden

Ik heb altijd al een passie gehad voor sieraden. Zelf kan ik niet zonder, en veel vrouwen zijn het daar met mij eens. Het is niet makkelijk om een bedrijf te beginnen in die branche, omdat er al heel veel andere aanbieders zijn die hetzelfde hebben. Mijn grote voorbeeld is MyJewellery. De eigenaresse is ook ooit begonnen op haar slaapkamer, net zoals ik. Ook zij maakte in het begin de sieraden met de hand.

Ik heb grote ideeën. Ik wil uitpakken, maar dan ook echt uitpakken. Van geelgoud, tot zilver, tot brons. En allemaal roestvrijstaal! Dat is waar ik mee wil beginnen.

Een goede website is ook superbelangrijk. Gelukkig zijn dit allemaal dingen die ik op school geleerd heb om later voor je eigen bedrijf zelf ook toe te passen. Verder leerde ik ook om een goede klantervaring te creëren. Misschien dat mijn kleine start-up daarom wel zo goed loopt. Ik geef veel aandacht aan mijn klanten en sta vanaf het hele aankoopproces aan hun zijde.

Pand inrichten

Een aantal weken verder kreeg ik dan eindelijk de sleutel van het pand. Ik ben super enthousiast, want nu krijg ik de kans om het helemaal naar mijn eigen smaak in te richten. Mijn machines en apparaten krijgen ook allemaal hun eigen plek. Zo kan ik nog meer sieraden maken en nog meer klanten blij maken.