Website B2B

Business 2 Business Website

Een goede zakelijke laptop nodig? Lees deze tips

laptop

De laatste jaren werken steeds meer mensen vanuit huis. Tegelijkertijd is het aantal zzp’ers in Nederland ook sterk toegenomen. De markt voor zakelijke laptops is door deze ontwikkelingen enorm groot geworden. Want ja, van een zakelijke laptop mag je daadwerkelijk heel wat meer verwachten dan van een basislaptop voor thuisgebruik. Hieronder lees je waar een goede zakenlaptop minimaal aan moet voldoen.

Werkgeheugen en processor

De snelheid van de werking van je laptop hangt met name af van de processor en het werkgeheugen. Hierbij is het raadzaam voor een werkgeheugen te gaan van minstens acht GB. Daar past bijvoorbeeld een Intel Core i5-processor, of een processor van vergelijkbare kwaliteit, goed bij.

Beeldscherm

Om je taken goed uit te kunnen voeren is een goed beeldscherm belangrijk. Zeker als je met meerdere tabbladen gelijktijdig werkt is het verstandig een wat groter scherm te kiezen. Verder dient het aantal pixels aan te sluiten met wat je op je laptop gaat doen.

laptop

Opslaggeheugen

Het opslaggeheugen van een laptop is ook belangrijk, zeker als je regelmatig grote bestanden zoals foto’s, video’s en muziek opslaat. Kiest een hoeveelheid aan opslaggeheugen waar je zeker een tijdje mee vooruit kunt.

Videokaart

Tenslotte kan je keuze voor een videokaart van groot belang zijn. Dit geldt met name als je veelvuldig bezig bent met het bewerken van foto’s en het monteren van video’s of presentaties. In dat geval is het aan te bevelen een videokaart te nemen die wat beter is dan een standaardversie.