Website B2B

Business 2 Business Website

Het belang van een hydrauliek cilinder

Cilinders

Zonder een hydrauliek cilinder zouden veel commerciële en industriële productielijnen niet bestaan zoals vandaag. Het basisprincipe achter een zo’n cilinder is eenvoudig. Vloeistof (hydrauliek olie) wordt opgeslagen in het cilinder vat. Een zuiger is permanent in dit vat gemonteerd, die in lineaire richting kan bewegen. Wanneer kracht wordt uitgeoefend op de vloeistof in de eenheid, zal de zuiger uitschuiven of intrekken. Een van de belangrijkste voordelen van hydraulische cilinder ontwerpen is dat ongelooflijke hoeveelheden druk kunnen worden vrijgegeven.

KTS

Dit komt voort uit het feit dat hydraulische kracht een product is van de druk binnen de eenheid en het gebied van de zuiger. Of we het ons beseffen of niet, een wereld zonder hydraulica zou met de productie vandaag de dag onmogelijk zijn. Een simpel voorbeeld hiervan is een vuilniswagen die wordt gebruikt om afval te verzamelen. Het afval wat gedumpt wordt achter in de vrachtwagen is voorzien van een hydraulisch perssysteem om het vuil te comprimeren. Hierdoor kan de vuilniswagen meer meenemen.

Cilinders

Waarvoor wordt een hydrauliek cilinder gebruikt?

Hydraulische cilinders worden vaak gebruikt in industriële machines. De vermogensdichtheid van deze cilinders is ongeëvenaard. Waardoor ze een geweldige toepassing is voor persen, verdichten, trekken en zelfs voor geavanceerde toepassingen zoals vluchtsimulatoren of vermoeidheid testen en ze kunnen worden toegepast in letterlijk elke lineaire beweging. Dit type hydrauliek cilinder is nuttig voor een breed scala van krachtoverdracht toepassingen, waarbij de kracht die op een bepaald punt wordt uitgeoefend, vervolgens naar een ander punt wordt overgebracht.

Wij van www.ktshydraulics.nl zijn fabrikant en leverancier van hydraulische cilinders. We leveren standaard en op maat aangepaste eenheden die bedoeld zijn om te worden gebruikt in de bouwsector, zoals bijvoorbeeld graafmachines, recyclingbedrijven, asfalt- en betoncentrales, wegenbouwmachines, enzovoorts. Er is geen twijfel mogelijk dat het belangrijkste voordeel van een modern hydraulisch cilinder ontwerp draait om het vermogen om enorme kracht niveaus uit te bereiken. Dit uitgangspunt maakt het mogelijk voor machines om schijnbaar enorme taken met gemak te volbrengen.