Website B2B

Business 2 Business Website

Hoe optimaliseer je het productieproces?

productie

Ieder bedrijf wil optimaal productieproces. Dit zorgt namelijk voor minder kosten en efficiënte productie. Maar om een optimaal productieproces te creëren zijn er een aantal factoren erg belangrijk. Wanneer je deze factoren optimaal weet in te zetten zal het productieproces soepeler, goedkoper en dus effectiever verlopen.

Gebruik de juiste systemen en programma’s

Door gebruik te maken van de juiste programma’s en software kan je het productieproces al snel effectiever laten verlopen. Het is hierbij belangrijk dat je de juiste programma’s aanschaft en deze optimaal inzet. Bij Planlogic.nl weten ze alles over deze programma’s en hoe je deze het beste kan inzetten. Zo geven we informatie over ERP systemen, het programma SAP Businessen One, welke versie het beste bij jouw bedrijf past en hoe je dit implementeert.

Ga terug naar de basis

Vaak zijn bepaalde werkprocessen verouderd. Wanneer je in de basis (bijvoorbeeld de aanschaf van materialen) niet optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden is het lastig om een effectief productieproces te runnen. Ga daarom terug naar de tekentafel en kijk naar de huidige opties. Zijn er nieuwe leveranciers? Welke mogelijkheden zijn er nu die er voorheen nog niet waren en passen die mogelijkheden beter bij jouw bedrijf? Dit zijn zomaar een aantal vragen die je kan stellen tijdens het onderzoeken van dit proces.

Wat sluit het beste bij jouw bedrijf aan?

Vaak zitten bedrijven nog bij oude systemen en programma’s, willen ze niet afstappen van de werkprocessen hoe ze momenteel gaan en schakelen ze weinig tot geen hulp in van buitenaf om te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Om het productieproces optimaal in te zetten is het belangrijk dat alle facetten juist worden ingezet en op de juiste manier benut worden. Een nieuw ERP systeem kan bijvoorbeeld uitkomst bieden. In de eerste alinea spraken we al eerder over de juiste systemen en programma’s. Aangezien dit zo’n belangrijk punt is hebben we een aantal voordelen op een rijtje gezet wanneer je gebruik maakt van het perfecte systeem dat aansluit bij jouw bedrijf:

  • Betere inzet van productstoffen
  • Betere inkoop van productstoffen
  • Lagere marges op productstoffen
  • Lagere kosten bij productie van producten
  • Hogere efficiency van processen
  • Sneller schakelen tussen verschillende bedrijven

Het laatste punt van hierboven is een belangrijk punt. Bij het produceren van een product komen vaak verschillende bedrijven kijken. Denk hierbij aan inkopers, fabrieken, enz. Om alles soepel te laten verlopen is het gebruiken van een goed ERP systeem essentieel!