Website B2B

Business 2 Business Website

Hoe werkt linkbuilding en wat is het belang van linkbuilding?

Het kan zijn dat je ooit het woord linkbuilding voorbij hebt horen komen. Niet iedereen weet precies wat het is. Linkbuilding is in ieder geval een manier om meer klanten je website te laten bezoeken. Dit moet wel op een juiste manier gebeuren, want anders kan het juist voor minder klanten zorgen. Dat is natuurlijk niet wat je ermee wil bereiken. Wil je weten hoe linkbuilding werkt? En wat het belang ervan is? Lees dan snel verder voor deze informatie.

SEO

Om te begrijpen wat linkbuilding precies is en hoe het werkt, is het van belang om te weten wat SEO inhoudt. Linkbuilding is namelijk een onderdeel van SEO. De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit houdt zoekmachine optimalisatie in. Elke website heeft een eigen positie bij zoekmachines als Google. Je kan je positie verbeteren door gebruik te maken van verschillende technieken, waaronder dus linkbuilding.

Definitie van linkbuilding

Nu je een beetje weet wat zoekmachine optimalisatie betekent, is linkbuilding aan de beurt. Wat is linkbuilding? Bij linkbuilding zorg je ervoor dat andere websites links gebruiken van jouw eigen website. Elke website heeft een eigen positie in een zoekmachine. Door linkbuilding kan je ervoor zorgen dat jouw website op een hogere positie komt te staan waardoor meer mensen naar jouw website zullen komen. Het is dus een techniek om een hogere positie bij zoekmachines te krijgen.

Links verkrijgen

Je kan links op verschillende manier verkrijgen. Een belangrijke tip hiervoor is om bronnen te gebruiken die veel autoriteit hebben. Als de andere website niet zo bekend is, heeft linkbuilding waarschijnlijk niet veel toegevoegde waarde. Hiernaast moeten de links wel in verband zijn met de inhoud van je website. Kies daarom voor goede keywords waar de klant echt iets aan heeft. Verder is het belangrijk om te weten dat het verkrijgen van links geleidelijk moet gebeuren. Wanneer het te snel gaat, kan een zoekmachine denken dat je een onnatuurlijk linkprofiel hebt. Hierdoor wordt de positie van je website niet verbetert en heeft linkbuilding dus niet heel veel zin. Pak het dus niet te snel aan, maar gun het wat tijd om te groeien.

Belang linkbuilding

Linkbuilding is belangrijk wanneer je meer klanten wil werven voor je bedrijf. Dit wil natuurlijk elk bedrijf zodat het bedrijf kan blijven draaien. Door meer klanten te werven, gaat de naamsbekendheid ook omhoog en dit zorgt weer automatisch voor meer klanten. Door linkbuilding te gebruiken, kan je bedrijf dus blijven groeien. Het zorgt ervoor dat jouw website makkelijk gevonden kan worden door klanten.