Website B2B

Business 2 Business Website

Industrial PC’s: onmisbaar in industriële omgevingen

industrial PC

In nagenoeg alle geledingen van zo’n beetje alle sectoren wordt anno 2021 volop met computers gewerkt. Dit geldt dus ook voor industriële omgevingen. Computers zijn daar onmisbaar om snel en efficiënt te kunnen werken. Echter zijn de laatstgenoemde plekken in wezen niet altijd zo geschikt voor computers. In bijvoorbeeld fabriekshallen of magazijnen is het namelijk nogal eens stoffig. Ook zweven er niet zelden deeltjes zoals lijmresten of zaagsel in de rondte. Een reguliere computer kan in een dergelijke omgeving helaas niet goed functioneren. Vandaar dat je in zulke ruimtes vaak een industrial PC aantreft. Deze is wél bestand tegen de omstandigheden ter plaatse. 

industrial PC

Welke eigenschappen kan een industriële PC hebben?

Industrial PC’s staan er om bekend dat je ze in grote mate zelf kunt samenstellen, zodat je ze precies die eigenschappen kunt meegeven die nodig zijn in de locatie in kwestie. Denk hierbij aan de volgende kenmerken:

  • Je kunt ze volledig water- en stofdicht laten maken.
  • Men kan ze bestand maken tegen schokken en trillingen.
  • Ze kunnen zodanig worden samengesteld dat ze kunnen ‘overleven’ bij temperaturen van ongeveer -40 tot 75 graden Celsius.
  • Men kan een industrial PC in diverse fysieke vormen ontwerpen en produceren. 
  • Industriële computers zijn doorgaans een stuk robuuster dan reguliere computers.
  • Een industrial PC kan worden uitgerust met een passief koelsysteem. Het voordeel hiervan is dat je computer dan een stuk minder geluid maakt dan wanneer deze gekoeld wordt door middel van inwendige ventilatoren.