Website B2B

Business 2 Business Website

Is een verkoop opleiding geschikt voor jou?

Verkoop opleiding

Zie jij jezelf wel bij een informatiebalie, een receptie, een showroom of een servicecentrum werken? Dan is een verkoop opleiding misschien wel geschikt voor jou. Als verkoopmedewerker beantwoord je vragen van klanten, geef je adviezen en verstrek je informatie, bijvoorbeeld over de winkel waar je werkt. Dit is zowel face-to-face met klanten als via de telefoon of e-mail. Als je face-to-face met klanten praat is het natuurlijk leuker, je kunt dan namelijk zien hoe de klant reageert. Zo weet je direct wat een klant van jouw product of advies vind en heb je gelijk de mogelijkheid om hierop in te gaan. 

De opleiding tot verkoopmedewerker

Als je graag in contact bent met klanten en graag een winkel of product vertegenwoordigt is een verkoop opleiding perfect voor jou. Tijdens de opleiding leer je hoe je een gesprek kunt openen, hoe je om moet gaan met klachten, hoe je voor een goede klantenservice zorgt en hoe je een gesprek vervolgens ook weer goed afsluit. Daarnaast leer je ook producten presenteren, leer je onderhandelen en leer je hoe je met verkoopargumenten om kunt gaan. Ook de verschillende aspecten op het gebied van kwaliteit en logistiek komen bij de verkoop opleiding aan de orde. 

Verkoop opleiding

De vooropleiding

Tijdens een verkoop opleiding leer je dus erg veel. Hierdoor leer je alle aspecten kennen van het verkopen van producten en diensten. Als je besluit een verkoopmedewerker te worden kun je kiezen voor Fabius opleidingen. Hier bestaat de opleiding uit twee delen. Het eerste deel is de opleiding tot administratief medewerker. Vervolgens doe je de opleiding verkoopmedewerker. Je dient dus eerst de opleiding administratief medewerker af te ronden voordat je de vervolgopleiding tot verkoopmedewerker kunt volgen.