Website B2B

Business 2 Business Website

Isolatie Instagram

Twee ontwikkelingen die de laatste jaren een verschrikkelijk grote ontwikkeling hebben doorgemaakt; de isolatiebranche en social media. Waar vroeger weinig social media platformen beschikbaar waren, is Instagram een van de platformen die nu niet meer weg te denken is in de samenleving. Ook de ontwikkelingen in de isolatiebranche zijn groot, tegenwoordig is duurzaamheid en de isolatie die daarbij hoort een steeds groter en belangrijker wordende issue in onze samenleving. Denk maar aan de vele reclame die hier voor gemaakt wordt. Waarom Instagram niet gebruiken om dit topic en daarmee jouw bedrijf te promoten?

Waarom helpt Instagram de isolatie branche? 

Instagram kan vanuit het perspectief isolatie branche gezien worden als uithangbord. Het zou niet alleen een uithangbord worden voor de jongere generatie, maar juist ook voor de ouderen. Deze zijn namelijk steeds actiever op social media. Doordat je bepaalde aspecten deelt, zou dit eerder opgeslagen worden door jongeren en ouderen. Denk hierbij aan verschillende weetjes over isolatie soorten, zodat de klant hier op geattendeerd wordt. Hierbij kan er voor iedereen een topic bij zitten. De ene persoon vindt bijvoorbeeld duurzaamheid heel belangrijk en het feitje daarbij kan zijn welk isolatiemateriaal hier het beste bij past. Een ander vindt juist de kosten heel belangrijk, welk isolatiemateriaal is het goedkoopst?

Hoe kan chatkracht hierin ondersteunen?  

De rol van Chatkracht hierin zou gaan over de opmaak van het account. Denk hierbij aan de onderhoud van de pagina, waarbij er regelmatig foto’s of video’s geplaatst zullen moeten worden. Tevens is het aan de chatspecialisten om de vragen te beantwoorden die binnenkomen via de directe berichten die via Instagram gestuurd kunnen worden. Het is dan de taak om deze zo goed mogelijk te beantwoorden door een chatspecialist en anders door te sturen naar bijvoorbeeld een contactpersoon binnen jouw bedrijf. wanneer de vragen te complex worden of wanneer het een mooie lead voor het bedrijf is.