Website B2B

Business 2 Business Website

Je zakelijke lening berekenen

Een zakelijke lening berekenen kan van belang zijn op het moment dat je overweegt om daadwerkelijk een zakelijke lening af te sluiten. Het is immers wel belangrijk dat de omzet van onderneming toereikend is voor het aflossen van de zakelijke lening. Wanneer je namelijk een zakelijke lening afsluit, los je deze af door een maandelijks bedrag te betalen aan de geldverstrekker. Daarnaast betaal je vaak een bepaald percentage aan rente over je zakelijke lening. Hoe hoog deze rente precies is, is afhankelijk van de geldverstrekker waarbij je een zakelijke lening afsluit. Je kunt eenvoudig online je zakelijke lening berekenen. Dit door een aantal gegevens in te vullen. Op deze manier is het mogelijk om verschillende aanbieders te bekijken. Daarbij krijg je inzicht in verschillende rentepercentages en hierdoor kun je voor jezelf bepalen welke aanbieder voor jou geschikt zou kunnen zijn. In deze blog geven we je een aantal tips zodat je hier in het vervolg zelf mee aan de slag kunt gaan! 

De gegevens

Wanneer je aan de slag gaat met het berekenen van je zakelijke lening, zijn er een aantal basisgegevens die je nodig hebt. Je moet onder ander het bedrag dat je wilt lenen invullen, en daarnaast kun je het rentepercentage wat aan de zakelijke lening verbonden is invullen. Tevens kun je een keuze maken uit de duur van de lening, en moet je de hoogte invullen van de afsluitkosten. Wanneer je namelijk een zakelijke lening af wilt sluiten, zitten hier in veel gevallen eenmalige afsluitkosten aan verbonden. Ook is het belangrijk om alvast te weten wat de zakelijke lening je gaat opleveren. Wanneer je bijvoorbeeld je zakelijke lening afsluit voor het aanschaffen van duurzame machines, zal hierdoor naar alle waarschijnlijkheid de winst uit je onderneming door stijgen.

Winst uit je onderneming

Een zakelijke lening afsluiten doe je als ondernemer met een bepaald doel. Misschien wil je meer winst behalen uit je ondernemen, of wil je graag starten met duurzaam ondernemen. Dit kunnen allemaal redenen zijn om een zakelijke lening af te sluiten. Het is belangrijk dat je de geldverstrekker bij wie je de zakelijke lening aangaat, op de hoogte brengt van deze gegevens. De geldverstrekker moet namelijk overtuigd zijn van een stijgende winst, of van andere gegronde reden waarom het afsluiten van een zakelijke lening voor jou als ondernemer van belang is. Omdat er verschillende geldverstrekkers zijn bij wie je een zakelijke lening af kunt sluiten, is het belangrijk om de zakelijke lening te berekenen op de internetsites van verschillende geldverstrekkers. De ene geldverstrekker zal namelijk gunstigere eisen hebben dan de andere. Het is dus belangrijk dat je niet zomaar een zakelijke lening afsluit, maar dat je hieraan voorafgaand zelf een gedegen onderzoek uitvoert. Wanneer je hier niet aan uit komt, kun je dit ook laten doen door een financieel adviseur.