Website B2B

Business 2 Business Website

Kerstpakketten toen en nu

Kerstpakketten

Wanneer en op welke plek ooit het eerste kerstpakket is uitgereikt, dat valt niet of nauwelijks nog te achterhalen. Wat we wel weten, is dat kerstpakketten in Nederland al zo’n tweehonderd jaar een traditie vormen. Waar het in de begintijd meestal grootgrondbezitters waren die met kerst de landarbeiders naar huis stuurde met een mand vol luxe lekkernijen, daar zijn het nu bedrijven die hun medewerkers zo rond half december een feestelijk ogend pakket cadeau doen. Het gebaar achter deze gift is daarbij feitelijk altijd belangrijker geweest dan de inhoud van het pakket, al verdient deze inhoud natuurlijk wel degelijk aandacht. In de volgende alinea gaan we daar iets dieper op in.

Kerstpakketten

Uit welke kerstpakkettensoorten kun je nu zoal kiezen?

De markt omtrent kerstpakketten is de laatste decennia flink doorontwikkeld. De traditionele mand vol lekkernijen heeft dan ook gezelschap gekregen van de nodige andere soorten pakketten. Bij een gerenommeerde kerstpakkettenverkoper kom je bijvoorbeeld de volgende soorten pakketten tegen:

• Traditionele kerstpakketten, ook wel foodpakketten genoemd: pakketten vol luxe etenswaren, vaak aangevuld met keukengerei.

• Foodpakketten met een bepaald thema, zoals Italiaanse of Oosterse pakketten.

• Drankpakketten waarin bijvoorbeeld bieren, wijnen, whisky’s of likeuren de dienst uitmaken.

• Rituals pakketten: cadeaupakketten van het bekende cosmeticamerk Rituals.

• Sinterklaaspakketten: pakketten met typische Sinterklaas-lekkernijen, speciaal voor wie gehecht is aan deze traditie omtrent de Goedheiligman.

• Zelf samengestelde pakketten. Als werkgever kun je soms (vanaf bepaalde aantallen) zelf een pakket samenstellen. Ook kun je je medewerkers vrijheid geven om zelf de inhoud van hun pakket te kiezen.