Website B2B

Business 2 Business Website

Kwaliteit van Betonblokken – 5 Dingen om te weten vóór aankoop

Sta je op het punt betonblokken te kopen voor je bouwproject? Dan is het niet alleen belangrijk goed te focussen op prijs, maar vooral op kwaliteit. Goede betonblokken zijn immers de ruggengraat van elke solide constructie, maar wat zijn nu eigenlijk de specifieke kenmerken waar je op moet letten zodat je verzekerd bent van betonblokken van hoge kwaliteit? Hieronder zijn 5 punten om rekening mee te houden.

1. Kijk naar de densiteit en gewicht

De densiteit van betonblokken geeft een goede indicatie van hun kwaliteit. Zie het zo: Een zwaarder betonblok duidt op een dichtere en sterkere samenstelling, wat hoognodig is voor dragende muren en structuren.

Dat terwijl lichtere blokken meer geschikt zullen zijn voor niet-dragende toepassingen. Maar voor fundamentele bouwonderdelen wil je betonblokken met een hogere densiteit.

2. Controleer de maatvastheid

Uniformiteit in zowel grootte als vorm is wel zo prettig voor een eenvoudige en effectieve constructie. Betonblokken moeten daarom consistent zijn in afmetingen, ideaal voor een gemakkelijke plaatsing en minder voegwerk. Controleer ook of de blokken recht en maatvast zijn, met scherpe hoeken en vlakke oppervlakken. Neem goed gevormde betonnen legoblokken bijvoorbeeld, uitstekend voor het gebruik van minder cement en onnodig meetwerk.

3. Let op de afwering en textuur

De afwerking van betonblokken kan veel zeggen over hun kwaliteit. Een gladde afwerking duidt vaak op een zorgvuldig productieproces, terwijl een ruwe of ongelijkmatige textuur kan wijzen op goedkopere blokken. Een uniforme textuur draagt bij aan de algehele esthetische aantrekkelijkheid, evenals de consistentie in de hele constructie.

4. Vraag naar de sterkteklasse

Betonblokken worden geclassificeerd op basis van hun druksterkte. Voor structurele toepassingen is het belangrijk om blokken te kiezen met een passende sterkteklasse. Informeer bij de leverancier naar de specifieke sterkte-eigenschappen van de blokken, en zorg ervoor dat ze voldoen aan de vereisten van je project.

5. Controleer op schade en gebreken

Tot slot, inspecteer de betonblokken op barsten, chips of andere zichtbare gebreken. Zelfs kleine beschadigingen kunnen de structurele integriteit van de blokken en daarmee van je project beïnvloeden.

Wil je er zeker van zijn dat jouw project zowel veilig als esthetisch aantrekkelijk wordt? Dan kun je ook zelf beton gieten, met de juiste hulpmiddelen. Neem eens een kijkje op de website van Betonblock.com, voor de productie van betonmallen en keerwanden tot betonnen tetrapods en betonplaten.