Website B2B

Business 2 Business Website

Luchthoorn kopen voor je truck – 4 Dingen om op te letten

De luchthoorn is een antiek fenomeen in de wereld van transport. Al in het begin van de stoomtijdperk treinen van de 19e eeuw kwam je ze tegen, oorspronkelijk ontworpen om een krachtig waarschuwingssignaal te geven dat over lange afstanden te horen was. Tegenwoordig hebben luchthoorns zich ontwikkeld tot een iconisch kenmerk van vrachtwagens wereldwijd. Niet alleen voldoen ze in functionaliteit, maar ook als een uiting van persoonlijkheid en stijl. Ben je van plan een nieuwe luchthoorn voor je truck aan te schaffen, dan zijn hier vier punten om niet te vergeten.

1. Geluidsniveau en toon

Het meest voor de hand liggende kenmerk van een luchthoorn is het geluid, dus het kan geen kwaad om daarover wat onderzoek te doen. Daarbij zijn twee dingen belangrijk: decibelniveau en de toon van de hoorn.

Het geluid moet luid genoeg zijn om effectief te zijn, maar het is ook wel zo prettig om geen overlast te veroorzaken of de verkeersveiligheid in gevaar te brengen. Sommige luchthoorns bieden verschillende tonen; dus voldoende mogelijkheden voor je persoonlijke voorkeur!

2. Grootte en montage

De grootte van de luchthoorn moet passen bij je vrachtwagen. Te groot? Dan kan het problemen geven met de montage. Te klein, en het kan onvoldoende effectief zijn. Controleer dus of de luchthoorn past binnen de beschikbare ruimte op je vrachtwagen. Kijk ook alvast naar de montageopties; zodat je alvast weet of je zelf kan doen of moet overlaten aan een professionele installatie.

3. Duurzaamheid en kwaliteit

Luchthoorns voor je vrachtwagen worden blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, dus ga daarom voor een hoorn die gemaakt is van hoogwaardige, duurzame materialen. Een goede luchthoorn weet bestand te zijn tegen zowel roest als corrosie om zo een lange levensduur te garanderen.

4. Compatibiliteit met je vrachtwagen

Tot slot is niet elke luchthoorn is geschikt voor elke vrachtwagen. Dus het is raadzaam om de specificaties van de luchthoorn te controleren bij de truck shop en ervoor te zorgen dat deze compatibel is met het luchtsysteem van je vrachtwagen. Soms is het mogelijk dat je een adapter of extra installatiekit nodig hebt, dus goede voorbereiding kan je veel tijd kosten!