Website B2B

Business 2 Business Website

SEO: onmisbaar?

SEO tips vind u hier. Tegenwoordig doen vrijwel alle grote bedrijven wel aan SEO. En dat kan ook bijna niet anders met de markt van totale concurrentie die bij elke beslissing om ons heen hangt. Is het nog mogelijk om als websitehouder voldoende bezoekers te verkrijgen zonder je uiterste best te doen om je site te optimaliseren? De kans is heel groot dat het antwoord op die vraag ‘nee’ is. Doordat zoveel websites doen aan SEO is het vrijwel onmogelijk om als enige niet mee te doen. Vraag jij je al een tijdje af waarom jouw website altijd zo laag eindigt op de ranglijsten van zoekmachines, bijvoorbeeld op de Google ranking? Het antwoord is waarschijnlijk heel simpel: je website is gewoon niet goed genoeg geoptimaliseerd voor de vindbaarheid van zoekmachines.

SEO tips

SEO pakketten

SEO staat voor search engine optimalisation. Daarmee wordt bedoeld: de optimalisatie van een website voor de vindbaarheid van zoekmachines. Hoe beter je website geoptimaliseerd, hoe hoger deze zal komen te staan in de ranglijsten. Als iemand dus zoekt op een zoekwoord voor jouw website, dan zal dit persoon jouw site ook daadwerkelijk als zoekresultaat krijgen. Er zijn verschillende methodes om jouw website te optimaliseren. Zo heb je bijvoorbeeld de zogenoemde content marketing, maar ook linkbuilding. Sommige methodes kun je, als je genoeg tijd hebt, zelf uitvoeren, maar andere zul je moeten aanschaffen. Op het internet kun je dat doen door SEO pakketten te kopen. Er zijn veel bedrijven die SEO pakketten aanbieden. Met deze pakketten manipuleer je eigenlijk de ranglijsten, zodat je snel omhoog stijgt in de SEO optimalisatie.

Content marketing

De simpelste variant van SEO optimalisatie is het zogenoemde content marketing. Een veelgebruikte methode van zoekmachines, onder andere van Google, is namelijk het analyseren van bepaalde zoekwoorden op jouw website. Als iemand bijvoorbeeld googlet op ‘piano kopen’, dan gaat Google kijken hoe vaak deze zoekwoorden op jouw website staan. Hoe vaker de woorden op je site staan, hoe meer kans dat jouw website past bij de zoekopdracht van de googler. Daarom zal Google je website dan automatisch hoog in de ranglijst plaatsen – Google staat immers voor de tevredenheid van haar klanten en wil daarom graag zo passend mogelijke zoekresultaten kunnen aanbieden. Content marketing is het aanpassen van de teksten op jouw website zodat deze geoptimaliseerd worden voor de analyses van zoekmachines.

SEO tips

Teksten schrijven

De teksten op jouw website moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om goed beoordeeld te worden na de analyses van zoekmachines als Google. Ten eerste moet je zorgen dat alle teksten op jouw site uniek zijn, en dat er dus geen sprake is van duplicate content. Ten tweede moet je zorgen dat de zoekwoorden die mensen gebruiken, een bepaald aantal keer in jouw teksten voorkomen. Als je bijvoorbeeld elektrische piano’s aanbiedt, zorg dan dat je zoekwoorden gebruikt als ‘piano kopen’, ‘elektrische piano kopen’, en ‘elektrische piano’. Wel moet je ervoor zorgen dat je niet teveel dezelfde zoekwoorden gebruikt. Je kunt dus niet simpelweg een tekst schrijven met ‘piano kopen piano kopen piano kopen’. Google zal dat opvatten als duplicate content en misschien zelfs als zoekmachine-misleiding. Zulk soort pagina’s zullen dus niet hoog scoren in de ranking.

Linkbuilding

Een andere methode die goed werkt voor de SEO optimalisatie is het gebruik maken van linkbuilding. Linkbuilding maakt gebruik van een bepaalde zoekmachine-manipulatie, namelijk het aanschaffen van backlinks. Een backlink is een link naar jouw website die op een andere site wordt geplaatst. Hoe meer backlinks een website heeft, hoe populairder de zoekmachines denken dat deze website is – en hoe hoger ze deze website dus op de ranglijsten zullen plaatsen. Door middel van linkbuilding kun je grote aantallen backlinks aanschaffen. Op internet zijn verschillende backlink pakketten te vinden die je kunt kopen voor jouw website. Door het aanschaffen van backlinks wordt je website geoptimaliseerd voor de vindbaarheid van zoekmachines. Tegenwoordig is het lastig om géén backlink pakket te kopen, omdat vrijwel alle grote bedrijven dat wel doen. Als jij dus hebt gemerkt dat jouw website niet vaak bezocht wordt, dan is het waarschijnlijk verstandig om eens na te gaan denken over SEO optimalisatie. Je zult zien dat, nadat je de bovenstaande methodes hebt toegepast, je bezoekersaantal snel omhoog zal schieten.