Website B2B

Business 2 Business Website

Serverkasten voor de hobbyist

Er worden tegenwoordig steeds meer serverkasten aangeschaft. Computers kunnen voor een hoop zaken worden gebruikt. Het kan daarbij gaan om computers waarbij het gebruik vooral zakelijk is. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van computers voor de studie of voor het spelen van computerspellen. Ook zijn er mensen die hun eigen films maken op de computer en daar vervolgens op YouTube hun geld mee verdienen. Wanneer je met computers werkt en computerapparatuur kan dit op meerdere plekken worden geplaatst in je huis. Veel mensen kiezen voor een stoffige zolderkamer. Dat dit geen goed idee is blijkt alleen al uit het aantal brandmeldingen op zolders waarbij computerapparatuur de oorzaak van de brand was. De serverkasten zorgen dat je hier geen last meer van hebt. 

Apparatuur als hobbyist veilig opbergen 

Werk jij vooral voor je eigen kleine onderneming op de computer of heb je een hobby waarvoor je flink wat apparatuur in huis hebt dan wil je uiteraard hebben dat deze apparatuur veilig opgeslagen staat. computerapparatuur en servers die met losse draden zijn aangesloten op een stopcontact kunnen gemakkelijk oververhit raken. Deze apparaten zullen een behoorlijk stroomverbruik hebben. Wanneer er een te zware belasting op één groep ontstaat in je meterkast is het risico op brand en ongelukken groot. Een serverkast is in dat geval de oplossing. Je kan in een serverkast regelen dat de stroom voor jouw apparatuur netjes wordt verdeeld en via één stekkerdoos komt. De stekkerdoos zal zichzelf uitschakelen wanneer er brandgevaar is bij jouw apparatuur waardoor je veiliger werkt. 

Zuinig met jouw ruimte 

Op het moment dat je een hoop computerapparatuur hebt kom je al snel tot de conclusie dat je er behoorlijk wat opbergruimte voor nodig hebt. Standaard kantoorkasten zijn groot en omvangrijk en de grote vraag is in hoeverre je deze efficiënt kan inrichten. Serverkasten hebben voor jou als groot voordeel dat je ze kan inrichten hoe jij wil. met de juiste bevestigingssystemen kan je de apparatuur in de kast plaatsen zonder dat het al teveel ruimte inneemt. Daarnaast kijk je uiteraard wel welke deur er nodig is voor de apparatuur. Gaat het om dynamische apparatuur waar zuurstof omheen moet kunnen circuleren omdat er een hoop warmte vanaf komt dan kies je een systeem met open deuren. Wanneer het gaat om apparatuur die vooral moet worden geladen zoals een draadloos toetsenbord, een draadloze muis en tablets dan kies je voor serverkasten met een glazen deur. Een combinatie is uiteraard ook mogelijk. 

Sluit alles verantwoord aan 

Wie goed kijkt bij een leverancier van serverkasten komt tot de conclusie dat er voor apparatuur speciale stekkerdozen worden verkocht die overbelasting van het stroomnet voorkomen. Het is goed om deze stekkerdozen bij de expert te kopen. In dat geval weet je namelijk zeker dat je jouw apparatuur verantwoord kan aansluiten. Overbelasting met brand is iets waar niemand op zit te wachten. Een stekkerdoos die provisorisch is geplaatst kan eveneens voor gevaarlijke situaties zorgen. De stekkerdozen die jij koopt bij de specialist hebben een beveiliging tegen overbelasting. Het blijkt het behoud van jouw apparatuur. Daarnaast is jouw huis ook optimaal brandveilig hierdoor.