Website B2B

Business 2 Business Website

Tips om je team hecht te houden

Je kunt je wel voorstellen dat na een tijd werken met hetzelfde team, de spanningen kunnen oplopen. Dit is natuurlijk niet altijd het geval, maar het werken met een team is heel anders dan alleen. Je neemt samen beslissingen, brainstormt veel en deelt ideeën met elkaar. Dit gaat in elk bedrijf om een andere manier. Wij geven je graag wat tips die kunnen helpen om je team hecht te houden.

Communiceer

Communiceren, het klinkt ontzettend gemakkelijk maar wordt tot op de dag van vandaag nog onderschat. Het is belangrijk dat als iets je dwars zit, je het bespreekt. Wat er in een team vaak gebeurd is irritaties doorslikken, terwijl dit de irritatie juist alleen maar erger maakt. Het is ook helemaal niet erg om in een team zo nu en dan irritaties aan elkaar te hebben, zolang je het maar bespreekbaar maakt. Wanneer je dit niet uitspreekt, wordt de irritatie erger en kan je teamlid er ook niets aan veranderen. Het is in een team juist nodig om je zo nu en dan aan te passen, zoals je ook in een relatie soms moet doen.

Zakelijk

Wat er ook vaak gezegd wordt is: maak er geen hecht team van. In elk bedrijf heeft een hecht team een andere betekenis. Wat belangrijk is om in je achterhoofd te houden, is dat je team op werk op zakelijk gebied is. Dit houdt uiteraard niet in dat het niet gezellig mag zijn op de werkvloer, of je persoonlijke zaken niet mag bespreken op de werkvloer. Als je na werk met een collega uit je team een drankje gaat doen, kan dit natuurlijk uitlopen op een vriendschap. Wel veranderd deze vriendschap op de werkvloer weer in een zakelijke relatie. Het is belangrijk dat je daar onderscheid in maakt en hier dus ook rekening mee houdt.

Huren van een vergaderlocatie

Wat je tegenwoordig veel voorbij ziet komen, is het huren van een vergaderlocatie je kunt je wel voorstellen dat als je elke dag vergadert in dezelfde ruimte, dit nogal eentonig wordt. Het huren van een vergaderlocatie zorgt voor een nieuwe impressie, een nieuwe sfeer en een schone lei. Hierdoor heeft je team meer ruimte om te komen met nieuwe ideeën. Een vergaderlocatie kan gebruikt worden voor allerlei verschillende redenen. Denk aan brainstormsessies, presentaties, een team opdracht, ga zo maar door. Voor elke vergaderreden heb je verschillende ruimtes.  Weet dus van tevoren voor welke reden jij een vergaderlocatie nodig hebt en ga op onderzoek uit.