Website B2B

Business 2 Business Website

Veegmachine

Uw klanten hebben vragen of klachten over uw vloeren. Wellicht komt er een grote klant binnenkort langs en wilt u meer doen aan hygiëne. Of bent u net een loods gestart en heeft u nog geen veegmachine? Dit alles kan een reden zijn om een goede veegmachine aan te schaffen. Wellicht zelf een extra reden om uiteindelijk ook een schrobmachine te kopen. In deze blog geef ik je 3 tips als je nadenkt over een veegmachine. Ik neem je mee over waar je op moet letten als je een veegmachine koopt en geef ik je een checklist om te kijken of een veegmachine kopen slim is. De leestijd van deze blog bedraagt ongeveer 4 minuten.

Wat is een veegmachine?

Op elke vloer komt vaak rotzooi en troep te liggen. Meestal kun je hier niks aan doen. Maar netjes is wel anders. Vaak kun je vegen om de troep weg te krijgen. Het nadeel hiervan is dat het heel erg arbeidsintensief is. Zeker als u een grote loods of winkel heeft. Dan is het haast geen doen om iemand met een bezem rond te laten lopen. Dit duurt te lang en is te zwaar. Dankzij een veegmachine kunt u het uw personeel makkelijker maken en zorgt het ook nog eens voor schonere vloeren. Daarnaast zijn uw vloeren ook sneller schoon.

Welke soorten veegmachines zijn er?

Veegmachines komen vaak in diverse soorten en maten. Alle veegmachines die gemaakt worden bestaan in drie varianten. De achterloop veegmachine en de zitveegmachine. Daarnaast is er ook nog een veeg- en schrobmachine. Alle drie hebben hun eigen voordelen en eigen nadelen.

Achterloop veegmachine

De achterloop veegmachine is de goedkoopste variant van de drie machines. Deze veegmachine heeft een handvat waarbij uw personeel er achter loopt. Dit is wat u vaak in een middelgrote winkel ziet. Voornamelijk als de oppervlakte van uw vloeren niet erg uitgebreid zijn kan dit prima werken. Heeft u een grotere oppervlakte kan het toch slimmer zijn om te gaan kijken naar een zitveegmachine.

Zitveegmachine

De zitveegmachine heeft naast het gebruikelijke veegmachine een zit op stuk en een sterkere motor. Daarnaast zijn er ook diverse zitveegmachines die twee of 3 roterende bladen hebben in plaats van 1 roterende veger. Het voordeel van een zitveegmachine is dat uw personeel veel sneller, makkelijker en beter uw vloeren schoon kan vegen. Hierdoor krijgt u meer waar voor uw geld. Daarnaast is het in sommige gevallen echt een must. Zoals grote loodsen.

veeg- en schrobmachine

Bent u opzoek naar een goede schrobmachine en een veegmachine? dan kan in sommige gevallen een combinatiemodel het beste voor u zijn. Deze machine veegt eerst uw vloeren en vervolgens schrobt u gemakkelijk uw vloeren. Hierdoor worden uw vloeren het schoonste en het beste in vorm.

3 tips bij het kopen van een veegmachine

  1. Bekijk altijd wat je nodig hebt. Zowel nu als in de toekomst. het kan soms logisch lijken om voor een kleiner en goedkoper model te gaan. Als je dan alleen groeit heb je weer een nieuwer model nodig. Daarom kan het handiger zijn om een grotere te kopen.
  2. Vergelijk. Elk bedrijf heeft voordelen. De een is goedkoper en de ander heeft betere service. Waar u ook meer interesse in heeft vergelijk een aantal bedrijven die goed zijn in veegmachines.
  3. Ga niet altijd voor de goedkoopste. Goedkoop is duurkoop zei mijn oma vroeger altijd. Zo is dat met veegmachines ook. Als u voor de goedkoopste modellen gaat is het nadeel dat u minder garantie krijgt en uw modellen sneller stuk zijn. Daarnaast krijg u ook minder service.