Website B2B

Business 2 Business Website

Veel keuze

Er is tegenwoordig enorm veel keuze in alles. Waar je vroeger een stuk of 100 opleidingen had om uit te kiezen heb je er nu duizenden. Het wordt allemaal steeds specifieker. Dit is aan de ene kant fijn want er zit dus altijd wel wat tussen voor jou. Wel is het lastig om een goede keuze te maken uit zoveel verschillende dingen. Dit is met alles zo, ook met lampen bijvoorbeeld. Je hebt nu zo enorm veel keuzes. Er zijn tientallen verschillende soorten lampen met voor elk soort duizenden ontwerpen, stijlen, kleuren ect. Ook met lampen was dit vroeger totaal anders. Toen had je bijvoorbeeld maar één soort notarislamp.

De notarislamp

De notarislamp is een echte klassieke lamp. De lamp wordt ook wel de bankierslamp genoemd en was een van de eerste verlichtingsarmaturen. De notarislamp is rond de 20ste eeuw ontstaan. Hij is een tijdje uit de mode geweest maar hij is weer terug. De lamp staat bekend om zijn charmante vormen. De eerste notarislampen bestonden uit een groen glazen kapje en een armatuur van messing. Dit zorgde voor een helder wit licht op het bureau, maar als je van een afstand keek dan leek het een zacht groen verschijnsel. Tegenwoordig zie je de lampen niet alleen met een groene glazen kap maar je hebt ze ook met grijze, witte of zwarte kappen. Het is maar net wat je mooi vindt.

Plaatsing notarislamp

Hij heet de notarislamp/bankierslamp omdat de lamp vaak op het bureau stond bij de mensen die deze beroepen uitvoerden. Hij gaf een chique uitstraling. Tegenwoordig is dit niet meer zo, iedereen kan een notarislamp kopen, of het past in je huis is een ander verhaal. Als mensen nu een notarislamp in huis hebben is dit vaak niet functioneel maar meer voor de mooi.