Website B2B

Business 2 Business Website

Waarom een goede werkplek zo belangrijk is

Je kent het wel; je komt thuis na een lange dag op kantoor geploeterd te hebben en vervolgens heb je enorme pijn in je rug. Vandaar de uitdrukking ”zitten is het nieuwe roken”. Dat een goede werkplek belangrijk is voor de gezondheid hoeven we je denk ik niet meer uit te leggen. Maar wat heb je nou allemaal nodig voor een goede werkplek? In dit artikel lees je daar meer over.

Je bureaustoel

Het begint allemaal met ergonomische stoelen. Een ergonomische stoel is een stoel je helemaal kunt aanpassen aan jouw lichaam. Hierbij is het het meest belangrijke dat je je arm leuningen kunt verstellen. Dit is zo belangrijk omdat je armen op dezelfde hoogte moeten komen als je muis en toetsenbord.

Zitten en staan afwisslen

Dat te lang zitten niet goed is voor je, is inmiddels wel bekkend. Daarom is het belangrijk om af en toe ook even te gaan staan. Dit kan je tegenwoordig ook combineren met een zit-sta werkplek. Dit zijn bureaus die je op hoogte kunt instellen. Wat inhoudt dat je zowel staand als zitten kunt werken met je laptop. Het is bewezen dat dit bevordelijk is voor de gezondheid.

Overige tips

Zorg ervoor dat er op jouw kantoor genoeg mogelijkheden zijn voor beweging. Zorg dat je lang genoeg pauze hebt om even naar buiten te gaan zodat je een stukje kunt wandelen. Daarnaast kan je bijvoorbeeld denken aan een tafeltennistafel; naast dat dit een heel leuk spelletje is, zorgt het ook voor de nodige beweging overdag.