Website B2B

Business 2 Business Website

Website design: tips

Tegenwoordig is het eigenlijk wel een must om een website te hebben als je in het bezit bent van een bedrijf of een organisatie, maakt niet uit hoe klein of hoe groot. Het is namelijk zo dat consumenten van te voren online een kijkje nemen als ze bijvoorbeeld een aankoop willen doen of ergens willen uiteten. Wil je meer tips op wat het beste werkt? Lees dan verder.

Design

Een website is over het algemeen zo geoptimaliseerd dat het op elke computer of laptop geopend kan worden. Echter, we leven nu in 2019 en maakt iedereen gebruik van diverse apparaten. Hierbij moet je denken aan smartphones, tablets en noem het maar op. Daarom is het van belang dat je website geopend kan worden op niet alleen computers, maar ook op andere apparaten. Is dit niet het geval, dan kun je bezoekers mislopen die misschien wel erg geïnteresseerd zijn in jouw website!

Navigeren

Daarnaast is het belangrijk dat een bezoeker gemakkelijk zijn of haar weg kan vinden zodra ze klikken op je website. Het is natuurlijk nooit fijn als je op zoek bent naar een specifiek onderwerp en je op verschillende knoppen moet klikken om het uiteindelijk te vinden. Let dus goed op of er een keuzemenu aanwezig is wat het navigeren een stuk makkelijker maakt. Ook is het zo dat het in een oogopslag plezierig moet zijn. Je wilt namelijk ook niet komen aanzetten met een rare kleurenpalet dat vloekt en ervoor zorgt dat een bezoeker direct de website afsluit.

Content

Uiteraard is content enorm belangrijk op een website. Als het content niet past bij wat je verkoopt, dan sla je de plank zeker mis en is het ook verwarrend voor de bezoeker. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de blogs of afbeeldingen die je gebruikt op je website aantrekkelijk zijn en relevant. Dit zorgt ervoor dat je de aandacht vast blijft houden en uiteindelijk kan dit ook leiden tot meer bezoekers door  bijvoorbeeld mond-tot-mond reclame. Een aanrader is door bijvoorbeeld artikelen of blogs te schrijven met keywords die terug leiden naar jou.

Mocht je het niet in je eentje kunnen, dan kun je nog altijd webdesign uitbesteden met online marketing bureaus zoals spijkerenco.nl.