Website B2B

Business 2 Business Website

Zakelijke rekening vergelijken

Als ondernemer een zakelijke rekening openen? Het loont de moeite om jouw keuze van zakelijke rekening te vergelijken met andere aanbieders. Het kan je veel geld besparen. Veel banken hebben verschillende pakketten. Je kunt als ondernemer dan kiezen welk pakket bij jou en jouw onderneming past. Ben je zzp'er met relatief weinig opdrachten? Dat is een heel andere situatie dan wanneer je een bedrijf met meerdere personeelsleden hebt. Heb je één creditcard nodig of misschien wel drie of meer is een voorbeeld van zo’n verschil.

Voordelen zakelijke rekening

Een zakelijke rekening is niet verplicht. Veel banken hebben wel in hun voorwaarden staan dat een privérekening ook echt alleen voor privédoeleinden is. Je loopt de kans daar door je bank aangesproken te worden. Het is alleen daarom al aan te raden om als ondernemer een zakelijke rekening te openen. Ook de belastingdienst stelt het niet verplicht. Maar mocht je ooit een controle krijgen, dan maak je het wel een stuk makkelijker met het gescheiden houden van je privé en zakelijke rekening. Dat scheiden van privé en zakelijk is ook voor jezelf veel handiger.

Meer voordelen

Een zakelijke rekening geeft een professionele uitstraling naar je klanten. Ook als zzp'er is dat belangrijk. Al heb je misschien niet zo veel zakelijke transacties, je wilt wel een zakelijke en professionele indruk maken. Zeker wanneer je wel veel zakelijke transacties hebt, dan is een zakelijke rekening aan te raden. Het is veel overzichtelijker. Je zakelijke en privégegevens lopen niet door elkaar. Ook je boekhouder zal je dankbaar zijn. Vaak is er een makkelijke koppeling met je boekhoudprogramma of een boekhoudapp.

Waarom zakelijke rekeningen vergelijken?

Een zakelijke rekening is meestal duurder dan een privérekening. Je betaalt vaak een bepaald bedrag per maand of per jaar. Ook zijn er meestal kosten per transactie. Juist daarom is het belangrijk goed te vergelijken. Er zijn buitenlandse banken die alleen online werken en een stuk goedkoper zijn of zelfs gratis. Voor sommige kleine ondernemers kan dat een goede keuze zijn. De rekening is vaak een heel pakket. Er zit veel verschil tussen: wel of geen creditcard erbij of een overstapservice. Je moet het voor jouw onderneming meest complete en voordelige pakket zien uit te zoeken. Het pakket dat het meest geschikt is voor kleine ondernemers en zzp'ers is dat niet voor grotere ondernemingen met veel personeel. Kortom: je er even in verdiepen kan een hoop kosten schelen en veel gemak opleveren.

Ben je op zoek naar meer handige tips? Kijk dan zeker eens op  zzpdaily.nl! Daar zul je veel handige informatie vinden die jou zal helpen in jouw zoektocht!