Website B2B

Business 2 Business Website

Zakelijke website laten bouwen, waar op letten?

Zakelijke content (2)

Voor elk bedrijf is een zakelijke website erg belangrijk. Verkoopt jouw bedrijf ook fysieke of digitale producten, dan biedt een webshopfunctie hierbij uitkomst. Het bouwen van een website kan een enorme klus zijn. Het is daarom verstandig om goed duidelijk te weten waar je aan toe bent. In dit blog leg ik waar je op moet letten bij het laten bouwen van je website.

De juiste webbouwer vinden

Webbouwers vind je tegenwoordig in alle categorieën, budgets, manier van werken, etc. Als je zoekt naar een webbouwer krijg je ontzettend veel resultaten. De eerste tip is om duidelijk van tevoren na te denken wat je nodig hebt en waar een webdesigner aan moet voldoen om daar zaken te mee gaan doen. Schrijf het voor jezelf op: bijvoorbeeld budget, gewenst website CMS-systeem, bedrijf of freelancer, etc. Op deze manier kan je al een heleboel webbouwers afstrepen tijdens het zoeken.

Zakelijke content

De juiste content

Bij een website hoort natuurlijk ook goede content. Denk hierbij aan teksten, foto’s, video’s, etc. Wil je een deel van de diensten zelf uitvoeren, wil je alle diensten uitbesteden of wil je alleen advies? Mocht je alles zelf willen schrijven, dan adviseer ik altijd om advies te vragen. Als de teksten niet goed zijn bijvoorbeeld, dan kan het voor de webbouwer ook lastig worden om dit in te voeren in de website. Besteed het uit of vraag om advies.

Afterservice

De website is online, de eerste leads komen al binnen. Maar dan, de website crasht. Wat moet ik doen? Zorg dat je hiervoor duidelijke afspraken maakt met de webbouwer zodat je nooit voor onverwachte kosten komt te staan. Heb je een WordPress website? Zorg dan voor goede WordPress onderhoud. Hiermee kan je in veel gevallen crashes met je website voorkomen.