Website B2B

Business 2 Business Website

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen en u maakt van uw bedrijfsdak een energiecentrale

Als u een bedrijfspand verhuurt of huurt en daarop bevindt zich een groot plat dak, dan kunt u zonnepanelen zakelijk aanschaffen. Vaak hoeft u dan zelf geen investeringskosten te betalen, maar kunt u wel gebruik maken van de groene stroom die u gaat opwekken. Daarnaast kunt u uw bedrijf dan van de beste kant laten zien en het voorbeeld geven aan uw collega’s, partners, bezoekers en andere bedrijven om u heen. Zonnepanelen zakelijk aanschaffen is, zoals u hier kunt lezen, in veel gevallen een goed idee.

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen zonder te investeren?

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Hoe kunt u nu zonnepanelen zakelijk aanschaffen en hier zelf niet in investeren? Dat komt doordat u twee opties tot uw beschikking heeft. U kunt uw dak verhuren en op die manier zonnepanelen laten plaatsen, of u kunt de zonnepanelen leasen en zo uw voordeel doen. In beide gevallen zal de installateur het gehele proces uit handen nemen, ook nadat de installatie al geplaatst is. Uw zonnepanelen worden onderhouden, gemonitord en gerepareerd indien nodig. Kiest u om te huren, dan krijgt de eigenaar van het pand een huurvergoeding en kan de huurder een korting krijgen op het energietarief. Dit is dus voor alle betrokken partijen een uitstekende oplossing.

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen en volledig ontzorgd worden?

Een ander groot voordeel van zakelijke zonnepanelen is dat u daarmee volledig kunt worden ontzorgd. De installateur regelt alles voor u, van de samenstelling van de installatie tot het in gebruik nemen, repareren, onderhouden en monitoren ervan. U kunt tijdens dit gehele proces met uw eigen werk bezig zijn en hoeft zich geen zorgen te maken over de voortgang van de werkzaamheden. Deze optie is voor vele ondernemers het meest gemakkelijk en uiteindelijk levert het u ook voordeel op.

Wat is het addertje onder het gras?

Er is in deze situatie geen addertje onder het gras. De installateur heeft het grote voordeel dat u uw grote dak beschikbaar maakt en daarmee kan weer een gedeelte van onze grijze energie vervangen worden door groene energie. U heeft hier zelfs op andere manieren ook financieel voordeel van, want u kunt gebruik maken van de SDE++ subsidie en van verscheidene fiscale regelingen via de Belastingdienst. Met zonnepanelen op uw dak maakt Nederland een grotere kans om in 2050 energieneutraal te zijn, zoal ze beloofd hebben.

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen begint met een consultatie

Als u meer wilt weten over zonnepanelen zakelijk aanschaffen, dan kunt u een consultatie inplannen met een installateur. Deze kan dan beoordelen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en wat de mogelijkheden zijn. Het is vaak beter om de opinies van verschillende installateurs aan te vragen en dan te bepalen of zonnepanelen zakelijk aanschaffen voor u de beste optie is. Vanaf dan zet u alles snel in gang met de installateur naar uw keuze. U kunt dan ook beginnen met het opwekken van veel groene energie en u kunt Nederland gaan helpen met het bereiken van een belangrijke deadline in 2050.